петък, 18 декември 2009 г.

Конкурс Design Lab 2010

София, Декември 18, 2009

 

Темата на Design Lab 2010 – епохата на новите пространства. Уникална награда очаква победителя в българското издание.

Electrolux Design Lab 2010 кани ученици и студенти в областта на индустриалния дизайн да създадат домашните уреди, които хората ще ползват, за да приготвят и съхраняват храна, перат дрехи и мият чинии в домовете си през 2050 г., когато 75% от световното население ще живее в градска среда. Нарастващият брой хора, живеещи в концентрирани градски райони, налага преосмисляне на ефективността на пространствата.
Тази година конкурсът ще разгледа със специално внимание предложенията за дизайн на цялостна линия от решения/продукти. Идеите трябва да отговарят на основните изисквания на потребителите; да са екологични и приспособими към време, пространство и индивидуален стил.   

Краен срок за получаване на предложенията: 1 май, 2010 г.

Първа награда: 5 000 евро и 6-месечен платен стаж в център за дизайн на Electrolux.
Втора награда: 3 000 евро.
Трета награда: 2 000 евро.

За втори път в историята на конкурса ще се проведе специална кампания за набиране на проекти от България. Победителят в българския кръг ще спечели уникална награда, която организаторите все още пазят в тайна.

Регистриране на проекти ще бъде възможно в началото на 2010 г. Ако имате въпроси на този етап, можете да прегледате секцията за въпроси и отговори от миналогодишното издание на конкурса на адреса по-долу и да пишете на адреса на конкурса в България. Информацията за конкурса през 2010 г. ще бъде актуализирана, но основните изисквания от 2009 г. ще останат в сила.

 

http://www.electroluxdesignlab.com/category/news/

и на designlab@newmoment-bg.com


Design Lab 2009 в България
След като оцени предложенията въз основа на техния дизайн, иновативност и познаване на съвременните нужди на потребителя, българското жури в състав Анриет Денис- дизайнер, Златан Ушев- архитект и Христо Генчев, архитект с практика в сферата на индустриалния дизайн обяви за победител Генчо Гоев (26 г.,  специалност индустриален дизайн, Русенски университет).

Журито награди предложението му за Фреш генератор- уред, който измерва теглото, температурата, кръвното налягане и т.н. на потребителя и му препоръчва и приготвя сок от плодове и зеленчуци със състав, съобразен с телесния му статус.

 

За повече информация: Детелина Христова, New Moment PR

9631272, Detelina@newmoment-bg.com




Няма коментари:

Публикуване на коментар